2013-04-10

Nyinvigning av Hötorgshallen

Var vi ett par stycken som var på igår. Mycket lyckad event!

Som vanligt när det vankas gratisförtäring så blir det lite hysteriskt. Aggressivt i den långa kön som ett tag gick ner till Kungsgatan (!). Men det gick snabbt att ta sig fram och in. Tog ett glas vin och en tallrik från Tokyo Diner som jag var väldigt skeptisk till med tanke på deras statusuppdateringar på Facebook. Det kändes liksom inte så genuint, eller som en intressant cross over. Med all rätt visade det sig. En torr bit sotad tonfisk och en alldeles för tjock bit sotad nötfilé. Den var marmorerad och fin med otroligt seg. Helt omöjlig att tugga i sig. Vet inte om det beror på att den varit klar ett tag, klutten med sås på hade torkat in och det hela såg rätt så trött ut. Men de serverar liksom basmatiris och potatis till det "japanska" köket.
Sedan till Carls Deli som öppnade i mars och alltså är ett av nytillskotten. Suverän italiensk salami och annat gott, vad annat är att vänta när Roberto "Gattimondo" Gatti står och jobbar (i form av leverantör) bakom disken?

Efter det strosade vi ner och tuggade på allt som var ätbart. Utmärkande var Pata Negra-skinkan och en niomånaders Manchego, lammspett som var sjuuukt goda, pulled pork och chorizo från argentinska hörnan.

Även chark och ost från Serbien utmärkte sig men av en annan anledning. Det smakade verkligen inte bra. Industriellt och i klass med GØL och diverse andra obskyra märken som gör "italiensk korv".

Lammet. Kommer jag helt klart att köpa med mig hem av i fortsättningen.

Kul kväll hur som helst, och man behöver inte vara orolig: Hötorgshallen känns precis som förut med samma breda utbud plus ett par nytillskott. Bara större och fräschare.


3 kommentarer:

  1. Yes! Ska bege mig till Carls Deli... hoppas de tar in denna där Salame di Parma (Gattimondos)...

    SvaraRadera
  2. De hade en grym culatello-salami. Köpte med mig en rulle bl a.

    SvaraRadera