2013-03-03

Sushi hos Svenskt Tenn?

Ja varför inte? Jag har inte varit i butiken på evigheter men den är sig lik och det är verkligen inte min stil, även om det finns en del riktigt fina pjäser.

De har ett terum med Afternoon Tea och det kan ju vara trevligt men nu var det ett samarbete med Råkultur som så klart måste testas.
Te kan verkligen ha en vacker färg.

Efter lite kaos i kassan med att få ett bord så satte vi oss då ner och fick in menyn. Bakverken såg trevliga ut men nu var det sushi vi ville ha.

Hade de en kock på plats från Rukultur? Hade de färdiga bitar som låg iskalla i en kyl?

Inget av ovanstående utan perfekt tempererade bitar i en kyl. Maki skivades upp efter beställning och sushibitarna dressades på plats. Det tog säkert tjugo minuter att få in elva bitar men det kan man såklart ta när det är personal som normalt gör i ordning fat med kakor och scones. Det var i veckan som de började med det här.

Teet vi fick rekommenderat var slut men vi fick ett annat från Sydkorea. Spännande! Inte så gott kanske då jag tyckte det kändes ganska fett. Men, som den unge servitören upplyste oss om så passade det perfekt med sushi. Kul sånt.

Sushin då? Så perfekt den kan bli när den inte görs a' la minute, det märktes på riset som hade blivit lite kompakt och segt. Men i övrigt en fullträff. 180:- för sushi i den lugna miljön med en kanna the som de annars tar en hundring för får närmast klassas som ett fynd. De har även en kombo med sushi, the och lite petit four.

Men boka bord om ni tänkt gå dit.Gillar ideen med att pensla på sojan, har tidigare bara stött på det i Japan men
då en person som gör det åt en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar