2013-03-07

B.A.R.

Efter en trevlig runda med österrikiska viner på Grand Hôtel var vi rejält hungriga. Nära till hands till B.A.R. styrde vi fötterna ditåt. Klockan var efter sex och det var redan fullt men vi fick ett bord i 90 minuter.

Kvinnan som tog hand om oss i början var väldigt trevlig men byttes snart ut mot en man som tog vår order och humöret hos mig sänktes en aning. Jag och J tog in ett fat med blandade grillade skaldjur och som tillbehör broccoli med parmesan, grillad zucchini och en grönsallad. Brynt smör med pepparrot och romsås. Det behövdes. De delade och grillade havskräftorna var inte mycket större än räkor. Lyckades pilla ut en bit liten som en tandpetare av torr och smaklös kräfta. Rödingen smakade knappt något utöver beskan från det brända skinnet. Inget salt, och köttet var magert. Pilgrimsmusslan var trevlig att tugga på men det hände inget i smaklökarna.

Den enda behållningen var det brynta smöret. Otroligt gott! Vaniljkola verkligen. Tillbehören var väldigt snålt tilltagna vilket är konstigt då det inte var några exceptionella grönsaker det handlade om direkt.

Spättan var helt ok. Så då den halva hummern som låg kvar till sist. Stor och fin klo även om den såg torrkokad. Och torr var den. Snustorr! Och tuggummiaktig.

Trist vinmeny med två sorters vita på glas: sancerre och chablis.

På notan fanns en flaska kolsyrat vatten som vi inte beställt samt den ena saknade broccolin. Fixades utan problem som sig bör.

Jag har varit där en gång tidigare och då gick det mesta fel vid beställningen. Vi tog in en stor skaldjursplatå då som jag minns som helt ok.

Plus för våtservetterna! Angenäm doft och de kändes snarare återfuktande än uttorkande som brukligt. Ljudnivån var hög utan att bli jobbig men det var lite väl stressig musik som spelades och när servitören och bordsplaceringskvinnan från tidigare pekade mot oss och tittade på klockan om vartannat så var det hög tid att ge sig ut i kylan.

Obegripligt att Lux-koncernen har så här låg nivå men det kanske är den här som får Lux att gå runt? Fullsatt som sagt och folk såg ut att trivas. Det är väl mer att man går dit för att det kan vara trevligt med en bit mat än att leta smaker och texturer.Betyg 2,5/5

Mat 2/5
Dryck 2/5
Service 2/5


3 kommentarer:

  1. Haha, skönt att handservetterna levererade! Ser verkligen ut som döda grejer på tallriken. Hemskt!

    SvaraRadera
  2. Trist och tråkigt då vi ätit helt okej mat där tidigare.

    SvaraRadera