2013-02-22

Vassa Eggen Steak House

Uppdatering: Jag och två kollegor från jobbet har bokat in oss till premiärhelgen! Detta ser jag verkligen fram mot.


Jag har själv inte varit där men nu kommer de att anordna köttkurser vid åtta tillfällen på lördagar. Planerade datum är 16/3 och 23/3 än så länge och det finns åtta platser per tillfälle. Jag hoppas på att kunna få en plats till den 16:e och det vore kul att se någon man känner igen då min J är i USA då.

Jag mejlade Lisa Lagerström som är kontaktperson för detta och här är ett program om hur en sådan dag kan se ut


Pris: 700 kr
Vinpaket (frivilligt): 500 kr
Vi välkomnar er klockan 15.00, eftermiddagen börjar med ombyte, du får låna förkläde och rock men tänk på att ha oömma byxor och skor. Du kommer att kunna hänga dina egna kläder i ett skåp i personalrummet. Ett ungefärligt schema kan du se nedan:
Upplägget för eftermiddagen ser ut såhär:
- 15.00 Ombyte
- Genomgång av kök och kvällens meny
- Mise en place
- P-mat med Vassa Eggens kockar och personal
- Fortsatt förberedelse inför kvällen
- Personalmöte och genomgång inför service
- Laga egna förrätter
- Äter till bords vid Chefs Table
- Kvällen fortsätter vid Chefs Table, avsmakningsmeny serveras, en kock berättar om varje rätt
- Ca 19.30 Dessert
- Fortsatt fest i baren!
Lite att tänka på:
- Du kommer att få låna förkläde och rock men tänk på att ha oömma byxor och skor.
- Glöm inte legitimation när du ska betala och hämta din biljett
- Glöm inte att ställa alla frågor du har till kockarna!
- Håll i kniven! Hackande är på egen risk :)

Vänliga hälsningar.
Lisa Lagerström

0708-15 31 68  

Bilden lånad från Svenskt Kött.



De kommer jobba med lite olika styckdetaljer och delar av den kommer att serveras efter varje tillfälle

v. 9-10 Wagyu högrevshjärta, serveras med grillad lökkräm, märg- och rödvinsås
v. 11 Ibericogriskotletter, serveras med varm sobrasadavinägrett och pancanellasallad
v. 12 Wagyu Top Blade Steak marinerad i sake och portvin, serveras med svart algsallad och Ponzu
v. 13 Aragon lammstek från Spanien serveras med ratatouille
v. 14 Las Vegas Strip Cut, serveras med tomater och bearnaisesås
v. 15 Kalv Top Blade, serveras med portvinsstuvade toppmurklor och smörslungade primörer
v. 16 Inside Skirt Steak, serveras med fajitas, tomatsalsa, avokado och tomatillosalsa samt getyoghurt
v. 17 Rib Eye fingers, koreansk BBQ, serveras med isbergssallad och namchuk

Otroligt kul initiativ och jag kan inte minnas att jag läst om något liknande. När jag hörde talas om detta blev jag genast jätteintresserad men tänkte att det här kommer att kosta ett par tusenlappar. Men inte då.

Hoppas på att få återkomma med rapport!



2 kommentarer: