2012-11-08

Linje Tio

Nyöppnat hipsterpalats i Hornstull. Tjoget heter hela konceptet, om jag fattat rätt. Man kan klippa sig, ansa mustaschen och ta en espresso. Eller så knallar man rätt in i baren och restaurangdelen som ligger längst in.

Det som först slog mig var en vägg - en vägg av sorl! Här har man inte jobbat något med akustiken tyvärr. En onsdagskväll och en otrolig ljudnivå, blir matt bara jag tänker på det. Ber om ett glas rött i väntan på mitt bord. Barmannen säger något ohörbart, "det blir bra", svarar jag. Under hundringen för ett generöst glas. Börjar bra, men jag blir snabbt sugen på något tilltugg. En gryta kanske, för det här var ett rejält vin med tanniner som snabbt tapetserar hela munnen.


Vi hänger en skinka här va'? Ja! Kool.

Stället är annars mest en enorm bar som man når från alla håll. Inre delen av baren är reserverad för ätande gäster och det ser trevligt ut med lamporna på disken.

Vi fick vårt runda bord för sju personer och insåg snabbt att det blir till att prata med de man sitter närmast ty ljudnivån tillåter inte annat än några skrik till de på andra änden av bordet.

Steak minute för 195:- God smak på köttet men torrt (är de inte alltid det, de här tunna bitarna?). Väldigt god bea med perfekt syra. Överraskande. Prisvärt? Näe.

En minnesvärd anekdot var när vännen A ville ha ostron.

- Jag ska kolla med köket, jag tror att vi bara har ett par stycken kvar.
- Det stämmer, vi har bara tre stycken. De var så dåliga att vi fick kasta dem.

De är slut, hade räckt gott och väl.

Eftersom vi LCHF:ar oss avsa vi oss den rostade potatisen och valde istället en förrätt som tillbehör, blomkål med briochekrutonger och hollandaise. Besynnerlig rätt, speciellt som förrätt. Ett berg med blomkål och hollandaise över. Smakade inte så mycket och blomkålen hade legat lite väl länge i vattnet. 105:-, alldeles för dyrt för vad det var. En flaska ripoffo, förlåt, ripasso, till det för 690:- (179:- på bolaget).

Ja, kan väl tänka mig att gå dit och hänga en stund efter jobbet och äta en bit i baren men annars var det inte så mycket annat som lockade.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar