2012-10-23

Helgrecap igen

Och lite från igår. Inget speciellt, men gott! Och kanske kan det ge lite inspiration.


Oaxen Skafferi är alltid trevligt att besöka. Finns alltid något nytt de testat att röka eller torka. Nu testar de fram en prinskorv till jul, och nja, den var inte så spännande alls tyvärr. Hård och torr. Agneta tyckte själv att den blev för hårt rökt, och kanske är det därför. Ni ser ju själva vilken trist färg den har. Saknade Wienerkorv-kryddningen också. Baddaren till höger, den på hängmörad oxkött har blivit ännu godare känns det som. Stek den så att den fortfarande är rosa/röd i mitten och varför inte bea till? I mitten fläskkorv med bl a dillfrön och fänkål. Riktigt god.

Långkål, olika sorters senap och en vinare från S:t Joseph.


Mizza (meatza) som Nigella kallar den. En pimpad variant här med en blandning av kalv- och blandfärs. Ett lager med kokt ägg och diverse kryddor i smeten. Täcke av bacon och färsk mozzarella från Mi Piace i Sickla.

Så slutligen en fet bit revbensspjäll som fått gotta sig över natten i lite salt, fisksås, chiliflingor, peppar och honung. Väldigt gott. Snabbvariant på cole slaw till. Skär upp vitkål och blanda runt med majonnäs, massa nymalen svartpeppar, lite fruktig chilisås eller sambal oelek. Syra från vinäger, hade schalottenlöksvinäger från Franska Matkompaniet till hands vilket fungerade utmärkt.

Fläsket kom från Garant. De har en serie med KRAV-kött och hittills har allt jag kött hållit en väldigt hög kvalitet och pris/värde-kvoten är väldigt hög. Går numer hellre till lokala lilla Willys för kött än stora ICA!

Såg i helgen att Hemköp Skanstull har ett bra sortiment av Garant och även lite färskt vilt. Trevligt.


2 kommentarer:

  1. Intressanta och matnyttiga upplysningar, tack! Särskilt som jag har en något roande catering i början av december och letar: Svenskt Julbord för nyfikna fransmän;). Något förvånade tackade vi ja, och har att välja delar och bra chark...

    SvaraRadera
  2. Men då! Min kommentar försvinn. G. Nilsson Livs har väldigt goda prinskorvar, Hötorgshallen.

    SvaraRadera