2012-09-10

Skaldjurssoppa

Nä, nu är ju faktiskt hösten här och den brukar bjuda på massa god mat.

Här kommer kanske lite inspiration.

Om inte årets kräftor är avklarade än så se till att spara skalen! Koka dem med palsternacka, morot, lök, pepparkorn, timjan, lagerblad... Allt det eller välj vad du gillar. Vi körde i vin på en gång och lät det koka till det var en mustig kräftsmak. En timme kanske.

Det blev ett par små PET-flaskor som åkte in i kylen och vi har gjort soppa två gånger nu.

Senast kokades fonden ihop med grädde och mer vitt vin. Man kan ha i räkskal om man har det till hands för att få till lite mer havssmak Lite cognac i om man har. Rostade dillfrön, små kuber kall gurka, laxrom, lite räkor och friterad dill toppade detta.



Något annat som är väldigt gott är att ta ett par matskedar av fonden och hiva ner i en stekpanna där man svettats lite vitlök i olivolja, i med en matsked tomatpuré, peppar, en näve ruccola och nykokt spaghetti. Behöver inte vara svårare ibland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar