2012-09-27

Shabu-Shabu

Swisch-swisch blir det om man översätter. Ljudet av vad man nu för runt i pannan med.

I tisdags så var det dags för japansk mat, det var ett tag seda nu. Buljongen består av kombu (alg) och katsuoboshi (bonito). Eller bara kombu om man är renlärlig. Lägg ett blad i botten och på med vatten och koka upp. Sedan är det bara att stoppa i vackert uppskuren gullök, shiitake, enokitake, kinakål, glasnudlar och så tunt skivad entrecôte. Kunde konstatera att skärmaskinen vi köpte i somras gjorde ett bra jobb med den delvis frysta köttbiten.

Väldigt gott och mättande så här när kylan och mörkret kryper sig på. Till detta japansk öl och norsk sake (!).

Bilden lånad av S.


Färdigköpt Ponzu och hemgjord goma, sås på rostade sesamfrön. Enkelt och gott och ett väldigt sätt att umgås och äta på.

Kan rekommendera följande bok om man vill ge sig in på japanska grytor, Japanese Hot Pots.

1 kommentar:

  1. Kan intyga att det var underbart gott. Som alltid efter japansk mat; tillfredsställda sinnen. Tack!
    /A

    SvaraRadera