2012-08-15

Very Italian Pizza

Under semestern var det ät vad du vill som gällde. Varför inte fira med pizza? Jag har sedan de öppnat hyllat V.I.P / Café dello Sport och de är i min bok fortfarande bäst. Dock kändes det lite tunt i smaken nu senast. Tråkig tomatsås gissar jag på. Saknades umaaaaami.

Tips på bra pizzerior?

PS. Min sambo gör den godaste pizzan. Kanske skulle ordna en pizzakväll med massa rödpang i höst?

VIP:orna5 kommentarer:

 1. Finns faktiskt en trevlig pizzeria i Hökarängen. Minns inte vad den heter just nu, men ligger undangömt mitt i ett villaområde. Faktiskt godaste "fulpizzan" jag ätit i Stockholm. Gillar annars Primo Ciao Ciao på... Vad heter gatan? Samma korsning som Café String. Du vet vad jag menar.

  SvaraRadera
 2. Tevere, då? De var helt ok! :-)

  SvaraRadera
 3. Bra sunkpizza är topp ibland. Något jag kan få craveings för, mer än finpizza. Ciao Ciao är stabil, just den vid Nytorget är extra trevlig.

  Tevere minns jag som OK, men det var väl en fem år sedan eller så de la ner. De profilerade sig inom vego och veganskt senare och det blev deras undergång.

  SvaraRadera
 4. "Kanske skulle ordna en pizzakväll med massa rödpang i höst?" Ser fram emot det! :)

  Numera blire oftast hemmagjord pizza med 50/50 Tenero och Grano Duro på italienskt mjöl (Toscana) från Mi Piace. Det blir gott, på med ventriccina-salami, rucola och Chiliolja samt lots of Vacche Rosse :)

  Tomatsåsen köper jag från Sara på Sovel, den är gjord på hennes övermogna Vikentomater, chilisås, lök, vitlök....

  SvaraRadera
 5. Ja, men varför inte!

  Hm. Ska experimentera med mjölblandningen du skriver om, brukar köra 100% durum. Färska mozzarella sedan Urban Deli börjat med det och så tomatsås som får puttra på länge. Baksten gör under med botten. Sen kan man ju variera.

  Kan även konstatera att fransmännen inte kan det här med pizza efter att ha testat det ett par ggr, den franska med massa lök och sardeller.

  SvaraRadera