2012-07-09

Improvisation med kycklingrester

Det här slängde jag ihop förra veckan och det blev väldigt gott. Grillade en kyckling från Munka-Ljungby dagen innan och den var på 2KG+ så det räckte till sex portioner.

Vi var verkligen hungriga så det fanns ingen tid att hacka lök t ex som säkert skulle funkat bra. Lite ärtor kan nog göra susen också.


Resterna från en kyckling
Ett par matskedar fet yoghurt
Ett par matskedar majonnäs
En tesked dragon i vinäger
Sambal Oelek efter smak, blev kanske en matsked
Svartpeppar och ev salt
Panceta eller pancetta
Grön sparris




Först stekte jag på lite paprikakryddad panceta (finns hos Salmantinos bl. a.). I med kycklingen mest för att värma på den. Man får välja: stekyta och torr eller blek och saftig, jag valde det senare i det här fallet.

Rör i ovanstående och toppa med grön sparris som du stekt på i fettet från pancetan.
Kaprisen behövdes för att möta syran i sambal. Kaprisen köpte vi för övrigt på Sicilien för två år sedan och enligt datummärkningen gick den ut någon gång förra året. Först nu har den förändrats i smak. Den smakar exakt som körsbärstobak! Inte helt oävet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar