2012-07-14

Grilla

Det har ju varit ett par kvällar då man kunnat sitta ute och då har vi såklart passat på att besöka den fina innergården. Följande har bl a lagts på grillen:

Foto: Fredrik Sjöberg
2/3 högrev, 1/3 kalvbog. Jobba med iskall färs, platta till, salta och peppra. Upp på grillen. Tar inte många minuter när man kör med locket på. Hemgjord dressing, finhackad gullök, avocado och en skiva ost. Fi fan vad gott! Det där var gästbröden, Max Frisco. Vi gjorde LCHF-bröd som blev så där den här gången, annars brukar vi baka efter ett Hedh-recept.

Korv i stora lass samt knipplök och snackpaprika. Samtliga korvar från Kajsa Warg där den svenska roslagskorven och italienska korven verkligen stack ut. Chorizon var lite mesig och för torr. En rejäl näve hickoryspån gjorde sitt. Man ser verkligen att de inte bara är grillade utan även fått en hälsosam rodnad av röken. Tips.

Under tiden som vi grillade kom trevliga Martin från Caviste och levererade. Perfekt! Knäckte genast en flaska.


Och slutligen long ribs från Oaxen Skafferi, fläsksida från Nibble Gris. Lite väl tjocka skivor för min smak, inte helt 100. Perfekt däremot var den bakade fläsksidan. Otroligt god att grilla.Jag saknar verkligen hus, eller en terass, så här på sommaren. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar