2012-07-04

Ett tråkigt inlägg att behöva skriva

Igår tänkte vi besöka Karthago på Skånegatan, men de vilar upp sig en vecka. Då gick vi till Sardin. Ha! Sedan Bar Central men vi ville sitta ute som alla andra. Gick vidare till Blue Light Yokohama, där har vi ju inte varit på ett tag.

Vi brukar gå dit kanske en eller två ggr per kvartal så det har ju blivit ett par besök. Vi har även ätit kockens val i den lilla röda hörnan två gånger. Ett stabilt val m. a. o. Trodde vi. Något har hänt. Förhoppningsvis är det bara så att chefen har semester och allting går på lite sommartrött rutin, det var väldigt lite folk där också vilket typ aldrig hänt förut, men ska vi som kunder behöva drabbas? Jag tycker inte det. Det här åt viAlgerna var mer gummiaktiga än spänstiga så båten har nog legat förtöjd i kylskåpet lite för länge.

Avocado- och sashimisallad. Fiskbitarna kändes mest som rens från filéande. De kom i alla storlekar och tjocklekar. Flera bitar var trasiga. God dressing!

Fet tonfisk, toro tataki med ponzusoja. Krispet ovanpå var väldigt gott, lök och vitlök som rostats. Brukar inte gilla när vitlök blir beskt men här passade det väldigt bra. Fisken var dock _iskall_ och smakade därmed ingenting alls. Trist.

Karaage, friterad kyckling. Små munsbitar av saftig lårfilé med frasig tunn panering. Så har det alltid varit, men inte nu. Stora bitar, av inte så saftig kyckling, men framför allt var paneringen snustorr. Den ska ju vara lätt och frasig, nästan som tempura. De små skålarna bakom innehåller vitlöksmajo resp rättika med ponzo och kostar 15:- styck.


Totalt landade det på 500:- + inkl en öl. Som ni förstår var det bara att gå hem och raida kylskåpet efteråt då vi delade på allt utom kycklingen som vi tog varsin portion av. Känns som att det blivit dyrare sedan sist.

Jag kan tyvärr inte längre rekommendera Blue Light Yokohama vilket känns otroligt tråkigt. Jag var en månad i Japan för två år sedan och lärde mig då att verkligen uppskatta japansk mat. Som tur var har jag en sambo som är duktig på det här och ibland tar sig tiden som behövs för denna ädla kokkonst.

2 kommentarer:

  1. Trist, men tack för att du tog dig tid att skriva! Jag som inte ens hunnit dit än. Jaja, hoppas på bättre tider och nya japaner. Tack för senast, det var jättemysigt! Och väldigt goda kycklingspett!/YuSie

    SvaraRadera
  2. Vi får hoppas att det var tillfälligt! Får testa i höst igen. Tack själv.

    SvaraRadera