2012-05-29

Munka-Ljungby

Vad är det med skåningar och kyckling?

De kan verkligen sina pippis. Nedanstående bjässe på 2KG är uppfödd på 50% kraftfoder och 50% majs. Den har fått leva nästan dubbelt så länge som vanliga kycklingar, dvs 60 dagar och är därmed inte bara större utan även generösare i smaken. Vilken kyckling!

Det här är faktiskt den godaste grillade kyckling jag ätit sedan Jin&Peeters fanns. Inte illa va? Och det var jag som grillade den.

Över natten i 8%-ig saltlösning (dvs 8g salt per l vatten) i kylskåpet.

Torka av den och stick hål på en citron som du trycker in tillsammans med en buske timjan. Smöra in den generöst och salta och peppra.

120 grader i ca 2h till bröstet uppnått 63 grader där det är som tjockast. Vila i folie ca 30 minuter. Höj till en 230 grader och in för griljering ca en kvart.

Sallad och majo till. Middagen klar.

Finns i Hötorgshallen för 99:- kilot hos Hellbergs fågel & vilt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar