2012-04-16

Inlagda citroner

Nu har de legat i över två månader i sin lilla burk och är redo att smaksätta grytor. Och vilken smak!

Otroligt len och fin syra och givetvis en hel del sälta då de är inlagda i salt, ev beska tar saltet hand om. Skölj av och skrapa ut köttet och strimla skalet. En hel citron blir bra till en gryta för ca 4 personer.

Trevligt sätt att konservera de fina citronerna som fanns i vintras. Vill man stryka ungefär hälften av ingredienserna kan man ersätta kryddorna med en matsked Ras el hanout.

Receptet kommer från Closet Cooking. Jag använde högrev istället för kyckling, gick väldigt bra ihop med kryddningen. Tänk bara på att det tar ett par timmar då istället för kanske en timme totalt.





Ingredients:
1 teaspoon paprika
1/2 teaspoon cayenne pepper
1 teaspoon ground cumin
1/2 teaspoon turmeric
1/2 teaspoon cinnamon
1 pinch saffron
salt and pepper to taste
1 whole chicken (cut into 8 pieces, or chicken thighs or breasts)
1 tablespoon oil
1 onion (sliced)
2 cloves garlic (chopped)
1 teaspoon ginger (grated)
1/2 cup water (or chicken stock)
1 preserved lemon (sliced)
1 cup olives
1 tablespoon harissa
1 tablespoon honey
1/4 cup parsley (chopped)
1/4 cup cilantro (chopped)

Directions:
1. Mix the paprika, cayenne pepper, cumin, turmeric, cinnamon, saffron, salt and pepper and rub it into the chicken.
2. Heat the oil in a large pan.
3. Add the chicken and brown on all sides and set aside.
4. Add the onion, and saute for 3 minutes.
5. Add the garlic and ginger and saute until fragrant, about a minute.
6. Add the water and chicken, cover and simmer for 15 minutes.
7. Add the preserved lemon, olives, harissa and honey and simmer, covered, for 25 minutes.
8. Remove from heat and mix in the parsley and cilantro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar