2012-03-19

Köttbaren

Hade 500:- presentkort hos F12-gruppen (som jag inte alls är imponerad av). Sista dagen det gällde så jag begav mig till Köttbaren efter att ha ringt och kollat om det gällde även i köttdisken. Jodå. Stället såg väldigt trevligt ut och jag kommer helt klart gå dit och käka någon dag.

Det blev ganska mycket kött.


Nästan fem kilo US-högrev och två otroligt goda kotletter från Iberico-piggy. Kotletterna åt vi igår a' la man tager om man så hafva kan... Styckmästaren avrundade på ett trevligt sätt eller räknade väldigt fel då högreven kostade precis under hundringen kilot.

Vi delade på en bit Boursin till köttet vilket funkade finfint! Ingen orkade gå ut och handla. Och så skar vi upp och stekte på sista bröstdelen av nya favopippin från Hagby Gård. Den brukar gå att hitta för strax under hundringen kilot och det är rejäla fåglar på ca 2,5KG+. Svårt att få så stora och feta torra.

Är inte majskycklingen från Bjäre väldigt trist numer? Eller var den bara ett bra alt. till Kronkyckling när det inte fanns mycket annat på marknaden?I kväll står en annan styckdetalj från svarta grisen på menyn, minns inte alls vad den heter nu men den är bra tunn och ser väldigt smaklig ut.

1 kommentar: