2012-03-24

Korv

Efter att ha gäspat mig igenom Weiwei i Magasin 3 och sett en massa fin grafik på Auktionsverket blev det en stående lunch hos Östermalms Korvspecialist (rätt så kul namn på en liten holk).

Den är tillsammans med Günthers korv den enda korvholken med klass i Stockholm, mig veterligen.

Tog, tyvärr kanske, som vanligt en thüringer weißwurst. Tar alltid den hos Günthers.
Den hos G vinner i smak, men den här hade en väldigt trevlig grov köttig konsistens.

Inte mätt på korv sprang jag in i Östermalmshallarna och köpte på mig två kilo korv. En, japp! T vitkorv och ett paket av en annan sort jag inte minns namnet på, orkar inte gå upp och kolla i kylen nu.

Korven blev middag med surkål och italiensk sallad (?), köpt i samma disk. Helt ok smak men typsik korvfärs som man så ofta får i Sverige. Helt söndermalt, inte en bit kött att tugga på. Alltså den slår ju allt i vanliga affärer, men det var ingenting som fick mig att volta. M. Seger Eftr. var tillverkaren.




Så blev det gruyere reserve, ovanligt smakrik morbier och en bit svensk hårdost. Minns tyvärr inte tillverkaren men den var god, en tydlig smak av honung framträdde.

Inspirerad av WCTC så ville jag ha beaufort alpage, osäker på om jag ätit den, men svaret blev:

- Nej, vi har inte den men vi har tre olika gruyere. Han lät lite stött.

1 kommentar:

  1. Haha, han lät lite stött. Du får masa dig ned till Androuet som ligger på samma gata. Sveriges BÄSTA ostbutik!

    SvaraRadera