2012-02-13

LCHF

Efter att ha testat alla dieter som finns, så återstår nu bara LCHF. Av de jag testat minns jag med fasa Paulúns ISO-dieten; man var konstant hungrig och missnöjd. Helt otroligt tråkiga recept och jag minns inte om det fanns någon enkel idé man kunde gå efter, men vi skulle köra en månad till att börja med jag och min sambo. Tror det blev drygt en vecka.

Den andra jag minns med rysningar är en pulverdiet där man ligger på svältgränsen. Jag har alldeles för stor kunskap om mat och träning för att gå på något sådant egentligen men vi blev lovade att sopporna bara skulle vara en liten del av programmet. Resten var (lite förenklat) rör på dig (duh) och "visste ni att det finns fler kryddor än salt&peppar man kan krydda maten med?".

Oftast inleddes sessionerna med gruppen med att vi berättade hur man kunde berika sopporna smakmässigt utan att rubba på energiinnehållet.

LCHF har jag länge varit skeptisk till men nu känns det som att det utvecklats en hel del gällande uppbyggnad av maten och framför allt recepten. Jag är en jäkel på att laga mat men jag följer helst recept.

Nåväl. Vi ska till Lyon torsdag-söndag så det blir ingen rivstart den här veckan direkt.

 Bilden är från i somras när vi bland annat besökte vänner i Lyon.

Igår valde vi att göra LCHF-våfflor. Vem säger nej till grädde, smör, mandelmjöl och hallon?

Nåt sånt var det som ingick och Sukrin som sötningsmedel.

Vad gott! var första tanken vid första tuggan.

Sen växte det något otroligt i munnen. Det blev jobbigt att tugga.

- Man kanske kan ha i lite salt? sa jag till J.
- Det hade jag.
- Och lite vanilj?
- Det hade jag.

Ok. Det finns säkert bättre recept och jag har inga tankar på att bli hardcore-LCHF men kanske vardagarna i alla fall? Hur det nu fungerar, kanske blir för mycket energi totalt då från fel saker (läs kolhydrater). Vi får väl se.

Har någon tips på litteratur/blog/sajt om LCHF och/eller recept tas det tacksamt mot. Jag är ej intresserad av Dr. Dahlqvist, Fettdoktorn o s v.

Mätt blev man, kände mig ganska så obehagligt mätt i timmar efteråt. Det var inte en belgisk våffla av Bart Peeters direkt.

Men som sagt: nästa vecka drar projekt LCHF igång! Det har varit alldeles för mycket HCHF senaste åren. Ska röra lite mer på mig också.

Varför allt detta? För att jag vill känna mig smidigare när jag sträcker mig efter vinglaset på soffbordet.

1 kommentar:

  1. Hehe, helt rätt argument! ;-) Det finns gott om LCHF-bloggar därute, men jag tror att du klarar mycket själv. Tänk LC! Just say no to the carbs, man!

    SvaraRadera