2012-01-17

Tonfiskpasta


Det här är en av rätterna från reportoaren  hemma när det råder idétorka, noll lust eller tidsbrist.

Hetta upp ett par matskedar olivolja. I med chiliflakes och ett par skivade vitlöksklyftor. Låt det fräsa en stund utan att ta färg. Salta och peppra. I med lite strimlade torkade tomater och rör runt en stund till. Ta av från plattan och pressa i en citron och häll i ett par burkar tonfisk av bättre kvalitet. Av någon anledning kommer den goda tonfisken alltid i glasburkar. Rör i ett par nävar bladig sallad. Klart!

Man kan variera med kapris och/eller svarta oliver också. Penne passar fint till, gärna bronsvalsad.

2 kommentarer:

  1. Vad är det för skillnad mellan Callipo i glas resp. konserv? De i glas är dyrare och innehåller väl större bitar, men smakmässigt?
    mz

    SvaraRadera
  2. Stora fina bitar och en klart angenämare doft samt att man slipper bismaken av konserv.

    Sen är den kanske inte nödvändig i just den här rätten där man ändå blandar runt allt men det är enklast att vara konsekvent med att rekommendera tonfisk i glasburk. Då ser man vad man får också.

    SvaraRadera